Workshops

About Jellina Detmar

Workshop Fotografie

Wil jij leren hoe je de mooiste foto’s maakt met je digitale camera? Heb jij een digitale fotocamera maar maak je nog steeds de meeste foto’s met je smartphone? Of zijn je foto’s lang niet altijd zo scherp als je zou willen? 

Geef je dan op voor de cursus ‘Fotografie vanaf het begin’ op vrijdag 28 juni. Om te kunnen leren en ontwikkelen, bestaat de trainingsdag uit 3 delen. De cursus geef ik samen met Majella bij mij in de tuin, in Kollum. Geef je op, leer fotograferen en geniet deze dag van de prachtige natuurtuin aan het water. Koffie, thee en een goed verzorgde lunch zijn inbegrepen.

We combineren theorie met praktijk zodat je meteen resultaat ziet.

Fotografie voor beginners

Deel 1

In de ochtend gaan we kijken hoe je camera werkt, vergeet vooral je handleiding niet mee te nemen. Je mag vooraf een aantal foto’s doormailen, waarover je vragen hebt, of welke je juist erg mooi vindt. Deze foto’s gaan we met de groep bekijken en behandelen. We gaan het hebben over compositie, diafragma en de ISO-waarde. Fotograferen leer je door veel te oefenen, daarom is er ruimte om te oefenen en al je vragen aan ons te stellen.

Deel 2

We behandelen de opdrachten en gaan dieper in op de sluitertijd en de witbalans. Ook hier is ruimte om al jullie vragen te behandelen en we gaan oefenen in de natuur en wij lopen rond om al je vragen te kunnen stellen. We bedenken nieuwe opdrachten, deze kunnen voor iedere cursist anders zijn. Afhankelijk wat jij wilt leren en oefenen.

Deel 3

In het laatste deel van de dag vatten we alle theorie nogmaals samen en bespreken oefenopdrachten. Hierna is er ruimte om te oefenen met portretfotografie met modellen. We kijken naar het licht en hoe je het perfecte plaatje kunt schieten.

Contact

De totale kosten voor de cursus 'Fotografie vanaf het begin' zijn € 195,- excl. BTW

Wil je deelnemen of heb je nog vragen over de cursus, dan hoor ik dat graag via jellinadetmarfotografie@gmail.com